Kalkylingenjör

BLI EN DEL AV OSS

Kvalificerade och motiverade medarbetare i samarbete – det är nyckeln till vår framgång. Vi har en entreprenörskultur med fokus på tillväxt där nya idéer uppmuntras för att utvecklas och bemöta en ständigt föränderlig omvärld. Tillsam­mans skapar vi bättre miljöer att leva i.

YIT erbjuder möjlighet att utvecklas med motive­rande ledarskap och en arbetsgivare som vär­nar om kvalitet i din kompetensutveckling, din arbetsmiljö och vår leverans till kund. I Sverige erbjuder vi intressanta och utmanande projekt inom vår beläggnings- och infrastrukturverksam­het. Hos oss får du möjlighet att arbeta brett och att specialisera dig inom några av våra ex­pertområden. Vi tycker det är viktigt att det ska vara kul att gå till jobbet!


OM TJÄNSTEN

Som kalkylingenjör hos YIT ingår du i en kalkyl- och anbudsgrupp som är verksam i hela Sverige, kalkyl- och anbudsarbetet har en viktig och central roll i vår verksamhet. Hos oss har du en mycket viktig roll då du ansvarar för anbudskalkylering - från förfrågningsunderlag till färdigt anbudsförslag. Du är med i ett tidigt skede och arbetar tätt tillsammans med övriga i anbudsgruppen så som tex anbudsledare, inköp, projektchef och produktionsstöd.

För att bli en framgångsrik kalkylingenjör så ser vi att det krävs god kännedom om kostnadsnivåer i anläggningsbranschen, förmåga att göra allt från en enkel överslagsbudget till detaljerade anbuds- och produktionskalkyler, i samförstånd med produktionsstöd föreslå systemval och tekniska lösningar samt bistå med att identifiera risker och möjligheter.

Du ansvarar för att upprätta anbudskalkyler, analyserar förfrågningsunderlag för att identifiera möjligheter/risker och försöker hitta alternativa konkurrenskraftiga lösningar, deltager i leverantörsmöten med inköp för lösningsalternativ samt medverkar vid start- och slutmöten i projekt. Beroende på projektens omfattning ansvarar du för ett eller flera uppdrag samtidigt.


VI SÖKER

För att trivas som kalkylingenjör är du inte rädd för utmaningar, kan omsätta ett förfrågningsunderlag till en anbudskalkyl och sedan vidare till en produktionskalkyl, är modig nog att tänka utanför boxen och i samförstånd hitta nya lösningar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Vidare är du affärsmässig och skicklig på att skapa goda relationer, både internt och externt.

Du har en byggteknisk utbildning, troligen på högskolenivå samt gärna några års erfarenhet från en motsvarande roll, alternativt arbetar du idag som entreprenadingenjör eller platschef och vill gå in i en ny roll. För att lyckas i rollen behöver du ha god kännedom om kostnadsnivåer, kalkylering, entreprenadjuridik, tekniska lösningar och arbetsmetoder. Vidare har du god IT-vana, gärna erfarenheter från kalkylprogram som tex MAP eller liknande, Excel samt program för tidplaner så som tex PlaNet/PlanCon eller MS-project. Vi ser även att du hanterar både svenska och engelska i tal och skrift.


Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag

Vid frågor kontakta Petter Larsson, HR-Specialist, på petter.larsson@yit.se eller 076-125 06 95.


OM YIT

YIT är Finlands största och ett av de mest framträdande byggbolagen i Nordeuropa. Inom koncernen utvecklar och bygger vi bostäder, kommersiella fastigheter och stadsområden. Vi är också specialiserade inom krävande infrastruktur- och beläggningsprojekt. Vi är verksamma i 11 länder och tillsammans med våra kunder skapar våra 10 000 medarbetare mer funktionella, attraktiva och hållbara städer och miljöer.

I Sverige är vi verksamma över hela landet inom infrastrukturprojekt med fokus på grund- och anläggning, tunnel- och berg samt beläggning. Vi har funnits på den svenska marknaden i över 30 år och har gedigen kunskap om de lokala förutsättningarna. Tillsammans med våra kunder skapar vi morgondagens infrastruktur genom att ständigt utveckla nya produkter och hållbara lösningar, vilket gör att vi alltid kan erbjuda den senaste och mest effektiva tekniken.

Det nya YIT skapades efter att de 100-åriga bolagen YIT Corporation och Lemminkäinen Corporation fusionerades den 1 februari 2018. Vår gemensamma omsättning för 2017 var över 3,8 miljarder euro. YIT Corporations aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy.


Ansökningstiden börjar: 23.04.2019Ansökningstiden går ut: 23.06.2019
Information om befattning
Jobbtitel
Kalkylingenjör
Affärsenhet
Infrastruktur
Plats
Luleå